Zeebaars!

Een kort verslagje van 26 en 27 mei jl.

Mooi weer met een klein briesje, NNO 3 richting de Eemshaven in een poging mijn eerste maatse Zeebaars te vangen.
Een uurtje voor laag ter plekke en op werpafstand van de blokken bij het Westelijke Havenhoofd het anker weer opgevist en opnieuw geankerd. Een rustige zee. Hengels klaar en met Pieren en Zagers in de koelbox. Een hengel 2.70 met een schuifdobber en net boven de wartel een 20 G. lood gefixeerd, fluarcarbon haaklijn van 80 cm. onder de wartel en een Gamakatsu maat 1.0 langsteelhaak type worm. En nog een loodkorrel op 25 cm. boven de haak. De tweede hengel met Hoofdlijn en vast op de wartel een ankerlood, haaklijn 1.50 fluorcarbon, (8kg) met alweer die loodkorrel. Gevist met pieren. Al snel een Baars van 33 cm. En na de kentering in het eerste uur nog een tweetal Baarzen van 43 en 55 cm. Ook nog een torretje van 28 cm. Op de hengel van 10/30 gram was dat een leuke sport!
Na 2 uur vistijd retour naar de haven, het opkomend tij mee.

Eerste poging..

Daags voordien al een 1e poging gewaagd en door de omstandigheden moeten afbreken, wind NNO 5 bft. De golven haaks op de boot en een sterke stroming zorgden voor een krabbend anker, mede door de korte lijn. Daar ik de Havenmond in dreigde te geraken het anker met drijver losgegooid. Wel ving ik een 2 tal baarzen van 33 en 44 cm, waarvan de langste dus mee.
Baglimit is 2 Zeebaars -.p.p. Min.lengte 42 cm.

Geslaagde onderneming

Al met al toch wel een geslaagde onderneming, met wat meer kennis over het gebied en mijn eerste maatse Zeebaars.
Mooi dat we in de zomer ook gericht op deze vissoort kunnen vissen. Het is voor mij wel een tochtje van 4 uur varen en 2 uur vissen, maar de Baglimit verhinderde toch om door te gaan.


Jan Gerrit